Google prinsessan

Google är din vän

Instagram ur SEO synpunkt

Lämna en kommentar

Hur kan man använda sig av Instagram i SEO syfte? Instagram växer varje dag och det är inte dumt att lägga ner några minuter per dag på detta social medie. Till dig som inte vet vad Instagram är för något så är det en plattform där man laddar upp sina bilder och låter andra ta del av dem. För att man ska hitta din bild så skriver man hashtaggar på sin bild.

instagram_gooleprinsessan

Tex du laddar upp en bild på en volvo, då hash taggar du orden volvo, bil/bilar, är det en sommar bild hashtagga då ochså ordet sommar, är det en volvo 740 hashtagga då det ordet ochså vidare. På så sätt kan den som bara vill titta på volvobilar hitta dig eller ditt företag. Du kan ochså välja vilka andra sociala medier bilden ska visas på när du laddar upp din bild tex facebook, twitter mfl. Så med en bild kan du lätt nu ut till många samtidigt.

När du postar en bild på Instagram så kommer det synas i sökmotorerna (Google/Bing mfl) så det är viktigt att du har hashtaggat rätt ord och se alltid till att ditt företgasnamn ochså är hashtaggat. Som företag kan du använda instagram till att bara lägga upp bilder på företagets produkter men och ställa frågor till dina kunder Tex vad tycker ni om vår senaste bil modell eller vad du nu jobbar med.

20130219-202613.jpg

Du kan även be dina följare att tex hashtagga sina bilder med ert namn tex: Vilket är ditt bästa bilminne? Hashtagga med xxxxx. Du kan även anordna tävlingar tex vem äger den coolaste bilen eller om du ska ut med en ny produkt anordna en tävling där de får komma fram till ett namn på den nya produkten. Tävlingar är något som är riktigt populärt.

Det är rätt mycket man som företagare kan göra med Instagram, och det är bara att testa sig fram och se vad som passar dina kunder och framtida kunder. Det är egentligen bara fantasin som hindrar vad du kan göra och vilken typ av bilder du vill använda dig av. Instagram är fortfarande relativt outforskat ur marknadsföringssynpunkt så det är lite trial and error som gäller. Gå ut på Instagram och kolla runt hur andra företag gör för att få ideer om vad du kan hitta på.

 

 

Lycka till

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s