Google prinsessan

Google är din vän

Övervakad på nätet: Storebror ser oss

Lämna en kommentar

storebror_ser_dig_googleprinsessan

Det är säkert ingen som missat att säkerhetsorganet NSA (National Security agency) har tillgång till flera stora It jättars servrar.  It företag som Google, Facebook, Microsoft mfl. Det intressanta är ju vad de gör med all den info de sitter på. Känner mig personligen inte direkt oroad, har inget att dölja. 

Men tänker man till lite längre funderar man ju över vilka uppgifter de sitter på.  De till och med sparar info om fotons bakgrund som vilken kamera, upplösning mm.  De sparar på samtal du gjort med iphonen och med vilka du samtalat med och hur länge. Använt karttjänsten i mobilen? Då är det sparat mm. Snacka om Storebror ser oss! Att de kan behöva samla in info om tex brottslig verksamhet och vilka som är inblandade kan man ju förstå, då mycket brott pågår på nätet. 

Så det går ju med så mycket info kanaler att ganska snabbt få en riktigt bra grepp om en person inkl känsliga uppgifter som konto nr mm. Tänk bara själv hur mycket info du lämnar ifrån dig varje dag bara på tex Facebook, vart du är och med vilka, vad eller vem du fotat. Bara idag har jag använt mig av gmail, Fb, twitter, wordpress, instagram. Blir ju en hel del info. 

Tänker dock inte sluta använda mig av nätet, men man får ju sig en lite tankeställare om hur grymt övervakad man är så fort man använder internet eller en mobiltelefon. 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s